Jak vznikla ,,přezdívka otaku" souhrn

V běžné konverzaci slovo otaku お宅 značí ,,váš dům" , dále jako pro označení ,,vašeho manžela" , nebo jako zájmeno ty/vy. Otaku je uctivý způsob oslovení toho o kom není známo jeho sociální zařazení, udržuje to mezi osobami odstup, pokud se výraz použije u osoby ve stejném spol. postavení může to znít ironicky až sarkasticky. Ovšem fanoušci anime a mangy si takto začali říkat. Není přesně známo jak a kdy si takto začali mezi sebou přezdívat je na to pět teorií, několik si jich řekneme:

Jedna z nich byla, že v 80 letech, když se zrodili sociální sítě tak fanoušci anime a mangy na nich obchodovali s informacemi a různým zbožím s anime tématikou, ale s ostatními s kterými např. obchodoval se důvěrněji nebo osobně neznal, proto zdřejmě oslovení otaku.

Další je oslovení ,,váš dům" to znamenalo, že otaku jen zřídka kdy opouštěli své domovy a byly uzavření od světa.

Další je, že přezdívku rozšířil tvůrce anime Kawamoriho Šódžiho, který toto oslovení používal, bylo použito i v anime a také na jednom ze setkání kde se rozšířilo dál.

Otaku v minulosti nebyli oblíbení, spíše jimi japonci pohrdali. Zvrat přišel až později při tvorbě nových filmů, kterým se tato komunita také proslavila. Jednoho tvůrce určitě všichni znáte- Hayo Miyazaki, který Japonsko a svět otaku velmi proslavil a ukázal světu.

Čerpáno z bakalářské práce Terezi Bělecké ,Vznik anime na vznik a formování subkultury otaku' Děkuji

Blog

OTAKU LÉTO, ANEB NA CO SE PODÍVAT

Chtěla bych vám dát jeden tip na skvělé letní anime. Venku je horko, slunce svítí a je skvělé počasí na to se zchladit ve studeném bazénu. Anime FREE! je o plavcích, kterří si chtějí splnit své sny. Avšak na velký závod se nedostanete jen tak. A teď si ještě vezměte, že ještě při tom musíte stíhat...
Celý článek

Druhá zpráva

Chtěla jsem tento blog udělat pro otaku, aby zde sdíleli své výtvory mohli ocenit jiné a poslechnout si od ostatních návrhy na zlepšení, nebo pochvali. Můžete zde sdílet úplně vše co se trochu týká otaku světa po filmy až po otázky, nebo úplně cokoli, doufám že se vám budou líbit i mé výtvory z...
Celý článek

První zpráva

Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.
Celý článek